Recension Tele2 Mobilabonnemang (Omdöme + erbjudanden)

Snabböversikt Tele2

Tele2 är nu en helhetsleverantör för telekom-tjänster. Deras nät är bäst eller näst bäst beroende på vilken undersökning man kollar på. De har en bra support som är lätt att kontakta.

Erbjudanden från Tele2

Just nu så erbjuder Tele2 nya kunder obegränsad surf i 3 månader. Det gäller alla deras mobilabonnemang. Som senior får du också 20% rabatt på mobilabonnemang från Tele2.

Tele2 är en gigant inom telekom-brunchen och de har vair med i många år. De har nu senast köpt upp Comhem och därmed blivit en helhetsleverantör för alla svenskar där dem kan erbjuda både bredband, TV och telefoni.

I den här recensionen tar vi en titt på deras mobilabonnemang. Med ett SIM-kort från Tele2 har vi testat deras täckning, hastighet och appen. Vi kollar också in vilka funktioner och tjänster som Tele2 erbjuder och självklart hur deras support ser ut. Häng med!

Tele2s olika abonnemang

Tele2 säljer främst mobiler och mobilabonnemang under sitt varumärke. Men de äger också Comhem och säljer därmed bredband och fast telefoni också. När det kommer till mobilabonnemang så erbjuder Tele2 fem abonnemang i olika prisklasser. Det är ingen skillnad på dessa förutom just pris och även data. Annars ingår det mesta som man kan tänka sig:

 • Fria samtal
 • Fria sms
 • Inga bindningstider
 • Surfa i EU som i Sverige

[facetwp sort=”true”]

[facetwp facet=”mobilabonnemang_typ”]

[facetwp template=”mobilabonnemang_tele2″]

[facetwp facet=”mobilabonnemang_pages”]

Utöver dessa priser så har också Tele2 seniorrabatt där alla över 65 får 20% rabatt på deras mobilabonnemang och mobila bredband.

Skulle surfen ta slut så har du möjlighet att köpa mellan 1-5 GB mer surf och surfen gäller då i 6 månader.

Tjänster och funktioner

Tele2 Familj

Som så många andra stora operatörer så är familjen i fokus hos Tele2. De har sina abonnemang som de erbjuder men om du tar med familjen till Tele2 så blir det billigare.

Hos Tele2 så kan du samla upp till fem familjemedlemmar under samma tak och få några kronor billigare per person. Det gäller alla deras abonnemang utom det minsta.

För varje abonnemang som man lägger till så får man betala 199kr/mån/per person, plus en avgift för abonnemanget. Vid första anblick så låter inte det ganska dyrt men med tanke på att baspriserna för abonnemangen sjunker så blir det ändå en billigare kostnad.

Tele2 har också ofta erbjudanden där månadskostnaden för en extra person är mindre de första månaderna. 

Tjänster från Tele2 och andra företag

Eftersom Tele2 äger Comhem så kan de erbjuda kombinerade rabatter mellan företagen. Bland annat så kan du som Tele2-kund skaffa Comhem play+, en streamingtjänst från Comhem, för 0kr/mån det första året.

Tele2 har också en app för att säkra upp din mobil. Appen låter dig se vad andra appar har tillgång till på din telefon, varnar dig för webbsidor som är mindre bra och håller koll på att alla appar du laddar ner är OK.

Appen finns bara för Android och det beror på att Apple inte tillåter tredjepartsappar som scannar din telefon på det viset som Tele2s app gör. Även om det i det här fallet hade varit en god gärning så finns det andra utvecklare som skulle dra nytta av det och Apple har därför valt att säga nej till sådant, alltså inget som Tele2 kan göra något åt.

Utöver det så har Tele2 och samarbeten med många andra företag där man kan få olika erbjudanden som t.ex. prova på, en gratismånad eller liknande. De företag som Tele2 samarbetar med i skrivande stund är:

 • Spotify (musik)
 • Viaplay (film och serier)
 • Readly (tidningar i digitalt format)
 • Nextory (ljudböcker)
Startpaket från tele2
Startpaket från Tele2

Tele2 Presale

Tele2 är involverad i events som körs i Sverige. De har bland annat gett namn åt Tele2 Arena i Stockholm. Men som Tele2-kund har du också tillgång till något som kallas för Tele2 Presale, där du kan hitta och köpa biljetter till olika evenemang innan det officiella biljettsläppet.

Det gäller inte på alla event som körs i Sverige utan på vissa utvalda. Det gäller inte heller bara på Tele2 Arena utan man kan hitta biljetter för event i Globen eller på Scandinavium i Göteborg.

Support

Tele2 har en supportsida på sin hemsida där man kan få svar på de vanligaste frågorna. Det finns också guider och felsökningstips för att man ska kunna lösa sitt problem själv. Men ibland går inte det och man behöver kontakta Tele2s kundservice.

Tele2 erbjuder support via telefon, epost och chatt. Både telefon och chatt är öppet 7 dagar i veckan vilket gör det väldigt lätt att alltid få tag på dem. De har även öppet på olika storhelger som julafton, midsommarafton och liknande.

Jag ringde och sa upp mitt testabonnemang hos Tele2 på påskdagen och fick den hjälp jag ville ha utan större svårigheter. Jag har också haft mycket kontakt med Tele2s kundsupport via jobbet, fast då deras företagssupport, och det finns inget att klaga på. Det är lätt att ringa dem och lösa det problem som man har.

Kollar man Trustpilot, där företag ofta har låga betyg, så har Tele2 bland det högsta betyget bland operatörer med 2.0 i betyg. Något måste dem göra bra.

Täckning och hastighet

Tele2 är stolt över sitt nät och skryter med att de hamnade först i Umlaut Mobile benchmark 2019. Å andra sidan så kom de tvåa, efter Telia, i P3 Network Analytics undersökning. Men faktum är, att båda undersökningarna visade att Tele2 har ett bra nät. Tele2 menar också att de täcker 99,9% av Sveriges befolkning, vilket man får anse är ett bra jobb.

Kollar man täckningskartan som Tele2 har på sin webbsida så ser man att nästan hela Sverige är täckt. På bilden ovan så ser man både 2G, 3G och 4G där just södra Sverige har mycket god täckning. Det är uppe i fjällen som det kan saknas täckning men där täcker ingen annan operatör heller och det bor ingen där.

När det kommer till hastighet så menar Tele2 att en normal hastighet är något mellan 20–40 Mbit7s men att det går att komma upp i 340 Mbit/s i perfekta förhållanden. För att se vilka hastigheter man kunde komma upp i så gav mig ut och gjorde ett hastighetstest på fyra olika platser i Uppsala, där jag bor. För att testa hastigheten använde jag mig av appen Bredbandskollen

Jag använde mig av en iPhone 7 med iOS 13.3.1 installerat. Det ska sägas att det här är ett mycket inofficiellt test och bör ej ses som ett 100% säkert test. Det finns hundratals faktorer som spelar roll när man gör ett sådant här test och att göra samma test två gånger i rad kan ge helt olika resultat. Men såhär blev det:

 1. Gottsunda Centrum: 39,12 Mbit/s (skärmdump)
 2. Stenhagen Centrum: 39,85 Mbit/s (skärmdump)
 3. Gamla Uppsala Food Court: 63,89 Mbit/s (skärmdump)
 4. Årsta Centrum: 124,40 Mbit/s (skärmdump)

Efter dessa tester så blev genomsnittshastigheten 66,82 Mbit/s vilket är mer än vad Tele2 anser som normalt. Det är ett bra betyg och något man kommer klara sig utan problem med. För att ge ett exempel på vad man kan behöva så rekommenderar YouTube att man har 20 Mbit/s för att se 4K videos.

Undrar du hur det här resultatet står sig mot de andra operatörerna? Då ska du kolla in jämförelseguiden här på Jämför Mera. Du kan klicka här för att se den.

Slutgiltigt Omdöme

Det stora hos Tele2 just nu är Tele2 familj. De vill att du ska ta in hela familjen i Tele2 och erbjuder därför bättre priser. I och med uppköpet av Comhem så kan de nu vara den helhetsleverantör som de antagligen velat vara, där du har bredband, tv och telefoni i samma. Då är familjepaketet viktigt. Men kollar man just familjepaket så slår dem inte Telenor.

Men där Tele2 vinner som mest är i deras nät och deras support. Att dem har en support som är öppen varje dag, 365 dagar om året, gör det otroligt lätt att ringa dem och snabbt få hjälp med det man behöver. Man får sällan vänta länge (något de kanske kan lära Comhem kundtjänst hur man gör) och man får bra hjälp.

Deras nät är bäst eller bland det bästa beroende på vilken undersökning man kollar och hastigheten är snabb och mer än tillräcklig. Men smakar det så kostar det. Dem är inte billigast på marknaden och ska man överväga Tele2 så ska man också vara beredd på att betala lite mer för att få bra service.

Bor du med din familj i ett Comhem-hus idag? Gå in och se vad du kan göra med priset.

Klicka här för att läsa mer på tele2.se och beställ

Scroll to Top