Recension Hallon Mobilabonnemang (Omdöme + erbjudanden)

Snabböversikt Hallon

Hallon är en lågprisoperatör som erbjuder mycket data för pengarna. Dem har abonnemang för alla, inklusive seniorer och studenter. Tyvärr, har dem ingen app och supporten kunde vara öppen längre.

Erbjudanden från Hallon

Just nu har Hallon ett erbjudande för nya kunder där man får 75% rabatt på deras mobilabonnemang de första 3 månaderna. Gäller även studenter och seniorer.

Hallon är en operatör som blivit populär med låga priser och bra erbjudanden. De är systerbolag till Tre och använder sig av deras nät. Men Hallon har mycket mer att komma med än en stor mobiljätte i ryggen. De är lågprisoperatören som är värda att räkna med.

I min recension av Hallon som mobiloperatör så har jag beställt ett sim-kort och sen testat hastigheter, telefonsamtal, täckning med mera. Ni får också läsa om Hallons abonnemang, erbjudanden, olika tjänster och funktioner och mycket mer. Är Hallon den lågprisoperatör som man bör skaffa?

Hallons olika abonnemang

Hallon säljer främst abonnemang och mobilt bredband men erbjuder också kontantkort samt mobiltelefoner. Vill du ha de allra senaste telefonerna så får du gå till Tre, men lite äldre modeller eller billigare modeller kan man ofta hitta även hos Hallon.

Hallon har fem abonnemang att välja på där endast pris och data skiljer dem åt. I samtliga abonnemang som du kan köpa hos Hallon ingår:

  • Fria samtal
  • Fria sms
  • Spara oanvända data (till en surfpott)
  • Ingen bindningstid
  • Surfa i EU som i Sverige

Hallon erbjuder inte bara sina standardabonnemang utan har också andra alternativ för dig som är student, under 18 eller senior. I listan hittar du alla abonnemang som Hallon har, både vanliga och studentabonnemang.

[facetwp sort=”true”]

[facetwp facet=”mobilabonnemang_typ”]

[facetwp template=”mobilabonnemang_hallon”]

[facetwp facet=”mobilabonnemang_pages”]

Är det så att surfen tar slut så kan du köpa mer surf. Du kan välja mellan 1 GB, 3 GB eller 10 GB och det görs via Mina Sidor på Hallons hemsida.

Tjänster och funktioner

Mest surf för pengarna

Hallons minsta abonnemang ger dig 4 GB data för 99kr/mån. Detta är det enda abonnemanget bland de svenska operatörerna som erbjuder den mängd data för under 100-lappen. Andra operatörer har som mest 3 GB i sina abonnemang och därmed har Hallon rekordet som mest surf för under 100-lappen.

Är du dessutom student/under 18 eller senior 55+ så får du hela 6 GB data för under 100kr. Det är ett bra pris som i princip ingen annan operatör erbjuder. Så Hallon är operatören man ska skaffa om allt handlar om data och pris.

Vill du se vad dem andra erbjuder kan du se det i den stora jämförelseguiden här.

välkomstpaket från hallon
Välkomstpaketet från Hallon

Spara surfen

Många operatörer låter dig spara surf, det i sig är inget unikt. Men de flesta operatörer har en ganska låg begränsning på hur mycket surf man kan spara eller så har man en begräsning på hur länge surfen sparas.

Hallon har valt ingetdera. Du kan nämligen spara upp till 100 GB surf i din surfpott vilket ändå får anses som en ansenlig mängd surf för de flesta. Och vad bättre är, är att det finns ingen gräns på hur länge du kan spara surfen. Den ligger där tills du använder den eller säger upp abonnemanget.

Ingen app

Något som nästan alla operatörer har är en app som man kan ladda ner. Hallon är en av de få operatörer som inte har någon. Man får istället gå in på Hallons webbplats och hantera sitt konto därifrån. Webbplatsen är mobilanpassad och det går bra att navigera på en mobiltelefon men en app är enklare.

Även om Hallon är en lågprisoperatör så tycker jag att en app är något man borde kunna erbjuda. Många andra lågprisoperatörer gör det, vissa har till och med fler än en app.

Hallon har många artiklar för dig som kund

Support

För att få bra priser så måste man snåla in på via saker och för Hallon så känns det som att det är supporten som har rykt. De har en supportsida med över 80 artiklar som hjälper användare med de vanligaste frågorna och problemen. De har också ett forum där kunder kan hjälpa varandra och få utmärkelser om man är aktiv och hjälper andra.

Det går också att kontakta Hallon och det får man då göra via epost, Facebook Messenger eller chatt. Telefonsupport erbjuds inte alls. Chatten är öppen mellan 09–16 på vardagar Har du ingen dator på jobbet och behöver komma i kontakt med Hallons support så får du helt enkelt skriva ett meddelande och få svar ett par dagar senare (3–4 vardagar enligt deras support).

Täckning och hastighet

Eftersom Hallon är ett systerbolag till Tre så används Tres nät för samtal och data. Tre kom på sista plats i P3 Network Analytics undersökning av de svenska näten under 2019. Kollar man täckningskartan som Tre har på sin hemsida få finns det en förståelse till varför.

Täckningskartan visar vart Tre har täckning och vart dem inte har. Som man ser så är norra delen av Sverige inte täckt särskilt väl medan den södra delen desto bättre. Samtidigt så menar Hallon att de täcker 99% av Sveriges befolkning så det kanske säger mer om vart i Sverige folk bor.

När det kommer till hastighet så menar Hallon på att med 3G så kommer man upp i 3–17 Mbit/s medan man kommer upp i 7–34 Mbit/s med 4G. För att se hur bra hastighet man fick med Hallon så tog jag mig iväg till fyra olika platser i Uppsala, där jag bor, och testade hastigheten med appen Bredbandskollen.

Jag använde mig av en iPhone 7 med iOS 13.3.1 installerat. Det ska sägas att det här är ett mycket inofficiellt test och bör ej ses som ett 100% säkert test. Det finns hundratals faktorer som spelar roll när man gör ett sådant här test och att göra samma test två gånger i rad kan ge helt olika resultat. Men såhär blev det:

  1. Gottsunda Centrum: 74,43 Mbit/s (skärmdump)
  2. Stenhagen Centrum: 131,93 Mbit/s (skärmdump)
  3. Gamla Uppsala Food Court: 33,33 Mbit/s (skärmdump)
  4. Årsta Centrum: 56,15 Mbit/s (skärmdump)

Genomsnittshastigheten av dessa fyra tester blev 73,96 Mbit/s vilket är ett riktigt bra resultat. Hallon hoppade snabbt upp på 4G men man ser också hur stor skillnad det kan vara beroende på förhållanden när det skiljer nästan 100 Mbit/s mellan det bästa och sämsta resultatet.

Vill du se hur det resultatet ligger till jämfört med de andra operatörerna som jag testat på samma sätt så kan ni se en full tabell här.

Slutgiltigt Omdöme

Hallon är en prisvärd operatör, ingen tvekan om saken. Mängden data du får i deras abonnemangen för pengen du betalar är bra. Att dem faktiskt har det abonnemanget med mest surf under 100-lappen är nog lockande för många.

Men samtidigt så drar dem ju in någonstans och det är främst på funktioner och support. Dem har Wifi-samtal men det är fortfarande väldigt nytt, de erbjuder inte eSim och tvillingsim är det inte ens tal om. Inte heller har dem telefonsupport eller att chatten är öppen på kväller eller helger.

Men även med ovan i tanke så blir det svårt att inte rekommendera Hallon. Oftast behöver man inte kontakta support och då fungerar det bra. Det är billigt, det är snabbt och de mest bekväma funktionerna finns, som t.ex. att kunna spara surfen hur länge man vill.

Är surf eller pris det viktigaste för dig så är Hallon ett bra alternativ.

Klicka här för att läsa mer på hallon.se och beställ

Scroll to Top