Recension Halebop Mobilabonnemang (Omdöme + erbjudanden)

Snabböversikt Halebop

Halebop har nöjdast kunder, det har support 24/7 och de har den bästa mobilappen. De är dyrare än andra lågprisoperatörer men du får service som inte ens de största erbjuder.

Erbjudanden från Halebop

Halebop ger dig just nu 1 GB surf för varje dag som det regnar där du är.

Halebop har varit med länge och har varit ett populärt alternativ hos många. Operatören ägs av Telia och framstår som ett billigare alternativ mot Telia. Men att kalla Halebop för en lågprisoperatör kan vara att dra det lite för långt. Du hittar många av de tjänster som finns hos de stora operatörerna, men till lite bättre priser.

I den här recensionen av Halebop så tar jag en närmare till på operatören, vad som är bra och vad som är dåligt och hur Halebop står sig mot andra operatörer. De är en form av mellanprisoperatör, men är det värt att betala extra för det man får eller är det bara onödigt dyrt?

Halebops abonnemang

Halebop erbjuder det mesta som du också hittar hos de stora operatörerna. De erbjuder mobilabonnemang, kontantkort samt mobiler, även de senaste. De har också börjat med bredband, något jag antar går att beställa om man bor i ett Telia-hus.

Halebop har flera abonnemang där fyra av dem är i princip likadana med surfen som enda skillnad. Det betyder att i dessa abonnemang så ingår saker som:

  • Fria samtal
  • Fria sms
  • Ingen bindningstid
  • Ring och surfa i EU som i Sverige
  • Behåll oanvänd sur

De har också ett abonnemang som kallas för Mini. Detta abonnemang är lite billigare men kommer också med vissa begränsningar, så som 50 samtal och 500 sms per månad istället för fritt. Det ingår också mindre surf än i andra abonnemang.

Halebop har även abonnemang för studenter, som ger dig lite mer surf för pengarna. Här nedan listas Halebops alla olika abonnemang, både vanliga och för studenter.

[facetwp sort=”true”]

[facetwp facet=”mobilabonnemang_typ”]

[facetwp template=”mobilabonnemang_halebop”]

[facetwp facet=”mobilabonnemang_pages”]

Skulle surfen ta slut så kan du köpa mer direkt i appen eller på deras webb. Du kan välja mellan 0,5 GB upp till 15 GB. De erbjuder också något som de kallar för Halebop Unlimited som låter dig surfa obegränsat i 24 eller 72 timmar.  

Tjänster och funktioner

Locall

Om du ofta ringer utomlands till vänner och familj så kan Halebop Locall vara av intresse. Locall är en app som du kan använda, även om du inte har Halebop som operatör, för att ringa utomlands. Den fungerar lite som att ringa med Messenger, Whats Up och andra internetappar, med den stora skillnaden att mottagen inte behöver ha internet.

I appen så köper du minuter till det land du vill ringa till och du kan sen ringa till en telefon i det landet. Du ringer över internet i Sverige till en telefon i t.ex. via telefoni-nätet. Mottagaren behöver alltså inte ha internet, eller ens en smartphone.

Tanken från Halebop är att man ska kunna ringa billigt till personer i utlandet som inte har någon surf på sina mobiler. Jag kan själv inte testa tjänsten då jag inte känner någon i de länder som Locall fungerar i, men appen har 3,8 i Google Play Store och 4,2 i App Store och det får man ju ändå se som godkänt.

Tjänster från Halebop och andra företag

Halebop har många olika samarbeten med andra företag som gör att du som Halebop-kund får ta del av bättre erbjudanden. De samarbetar bland annat med Storytel, F-Secure VPN, Readly och Spotify. Genom att skaffa tjänsterna via Halebop så kan du få olika premier eller en månad gratis men du betalar också via Halebop, vilket gör att du får allt på samma faktura.

Men Halebop har också egna tjänster som de erbjuder. Förutom Locall som redan nämnts så har Halebop också ett eget moln som de kallar för Halebop Cloud. Här kan du spara ner dokument och bilder och vara säker på att de finns kvar ifall något skulle hända med din telefon. Molnet går att nå från flera enheter och är ett enkelt sätt att synka bilder och dokument.

Halebop erbjuder också esim, något bara de stora, traditionella operatörerna har gjort tidigare. Detta betyder att du kan köra din Apple Watch eller Samsung Watch med Halebop som operatör. Även nyare mobiler som stöder esim kan användas med Halebops esim. 

startpaket från halebop
Startpaket från Halebop.

Support

När det kommer till support hos Halebop så är dem bra. Support är något som Halebop verkligen har satsat på och det har gett resultat. Sedan 2008, så har de fått utmärkelsen ”Sveriges nöjdaste privatkunder inom mobiltelefoni” inte mindre än 10 gånger. De har alltså fått utmärkelsen alla år förutom 2014 och 2015. Undersökningen görs av SKI, Svenskt Kvalitetsindex och du kan läsa mer om den senaste undersökningen här.

Halebop har en supportsida där de svarar på de vanligaste frågorna som de får. Har du en mer specifik fråga som du behöver svar på så kan du kontakta dem via mail eller chatt. Tyvärr så har de inget telefonnummer som man kan ringa, vilket hade varit bra. Ibland går ärenden ofta snabbare att lösa per telefon än mail.

Däremot så har de inga öppettider för sin chatt utan den är öppen dygnet runt 7 dagar i veckan. Detta gör att man kan förlåta dem lite för att dem inte har telefon. De kan även svara på många frågor via Facebook Messenger, även om de inte säger det på sin webbsida.  

I deras app så har dem en flik avsedd för just support där man också kan hitta svaren på frågor samt kontakta dem enkelt. Det går också att, i appen, spärra ett simkort, beställa nytt eller köpa olika tjänster, vilket gör att man kan göra det mesta själv istället för att kontakta dem för ändringar.

Täckning och hastighet

Halebop ägs av Telia och det naturliga då är att använda sig av Telias nät. När P3 Network Analytics testade svenska operatörers nät 2019 så kom Telia på första plats och det är positivt även för Halebop-kunder.

 Det här är en täckningskarta över Telias nät och som synes så täcker dem större delen av Sverige utan problem. Att dem inte täcker de svenska fjällen är inget ovanligt, det är ingen operatör som täcker 100% av Sverige.

Halebop säger att deras 4G-nät (Telias nät) ska ge mellan 10 – 600 Mbit/s. Det är väldigt generella siffror och det är i princip omöjligt att veta vad hastigheten ligger på. Det är dock svårt för Halebop att garantera en hastighet då det finns många faktorer som kan påverka signal och hastigheter.

För att ta reda på vad man kan förvänta sig för hastigheter med Halebop, så åkte jag runt till olika ställen i Uppsala, där jag bor, och testade hastigheten med appen Bredbandskollen.

Jag använde mig av en iPhone 7 med iOS 13.3.1 installerat. Det ska sägas att det här är ett mycket inofficiellt test och bör ej ses som ett 100% säkert test. Det finns hundratals faktorer som spelar roll när man gör ett sådant här test och att göra samma test två gånger i rad kan ge helt olika resultat. Men såhär blev det:

  1. Gottsunda Centrum: 17,86 Mbit/s (skärmdump)
  2. Stenhagen Centrum: 26,78 Mbit/s (skärmdump)
  3. Gamla Uppsala Food Court: 81,08 Mbit/s (skärmdump)
  4. Årsta Centrum: 91,69 Mbit/s (skärmdump)

Medelhastigheten när man slår ihop dessa fyra blir 54,35 Mbit/s vilket är ett fullt acceptabelt resultat. Det är sällan (eller aldrig) som man behöver den typen av hastighet på en mobiltelefon. För att ge ett exempel på hur mycket man behöver så rekommenderar Netflix att man har 25 Mbit/s för 4K Ultra HD-streaming.

Vill du se hur det resultatet ligger till jämfört med de andra operatörerna som jag testat på samma sätt så kan ni se en full tabell här.

Slutgiltigt Omdöme

Halebop erbjuder det mesta som du får hos en stor operatör till ett mindre pris. Men det är fortfarande ett pris som ligger högre än hos andra lågprisoperatörer. Är man redo att skaffa Halebop så är det inte för priset man gör det. Det är för att man tycker det är viktigt med bra support eller en operatör som erbjuder många funktioner och tjänster.

Telias nät är inget att klaga på och i mina testar med både data och samtal som jag gjort så har det fungerat bra. Det är klart att man vill ha höga siffror när man testar hastigheten men i ärlighetens namn behöver jag inte det för att kolla Instagram eller mailen.

Vill du ha det dem stora operatörerna erbjuder men tycker att dem tar för bra betalt? Skaffa Halebop. Är pris och data det viktigaste, kolla på ett annat alternativ.

Klicka här för att läsa mer på halebop.se och beställ

Scroll to Top