Recension Comviq Mobilabonnemang (Omdöme + erbjudanden)

Snabböversikt Comviq

Comviq, lågprisoperatören under Tele2, står stadigt kvar bland alla nya operatörer som dyker upp. Spara surfen så länge du vill och kom i kontakt med deras support när du har tid.

Erbjudanden från Comviq

Som ny kund hos Comviq får du just nu 100 GB extra surf i 3 månader.

Har man någon gång kollat på abonnemang i Sverige så känner man till Comviq. Företaget startades redan 1981 och har sedan 1997 varit en del av Tele2. Idag satsar Comviq hårt på att vara en lågprisoperatör med justa priser och bra service.

Jag beställde ett SIM-kort och här är min recension av Comviq. Hur står Comviq när man jämför dem med dagensoperatörer? Har dem mer att erbjuda än sina konkurrenter och hur snabbt kan man surfa? Eller är det så att Comviq idag inte har mer än roliga reklamfilmer?

Comviqs olika abonnemang

Comviq säljer det mesta som man kan tänkas behöva i en modern värld när det kommer till telekom. De har självklart sina klassiska kontantkort som du kan köpa och fylla på med en viss summa varje månad. De har också mobilabonnemang som man kan köpa med eller utan telefon om man önskar. Sist men inte minst så säljer även Comviq bredband nu för tiden, den nyaste i deras produktportfölj.

Comviq har flera abonnemang att välja på men deras populäraste kallas för Fastpris. Det är totalt 4 abonnemang som alla har samma villkor med 2 skillnader, datamängden och utlandsminuter som följer med abonnemanget. Det betyder att vilket Fastpris du än väljer så ingår:

  • Fria samtal
  • Fria sms
  • Ingen bindningstid
  • Flexibiliteten mellan abonnemang
  • Surf som inte används sparas i en pott
  • Surfa utomlands

Utöver sin Fastpris så har de ett billigare abonnemang som de kallar för Mini. Här finns en gräns på hur mycket samtal man kan ringa och sms man kan skicka. Man kan inte heller spara sin surf till nästa månad. Det går dock att köpa mer surf (gäller alla abonnemang). Priserna ligger ganska högt där 1 GB kostar 55kr, 5 GB kostar 175kr och 20 GB kostar 295kr.

Comviq har, förutom vanliga abonnemang, även anpassade abonnemang för studenter, seniorer och personer under 18. Nedan hittar du två av de mest populära abonnemangen hos Comviq men vill du se alla deras abonnemang så kan du klicka på knappen under så öppnas en ny flik med Comviqs alla abonnemang.

Tjänster och funktioner

Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Alla Comviqs abonnemang kommer utan bindningstid eller uppsägningstid. Det betyder att du som kund inte behöver vara orolig för att fastna i ett långt och bindande avtal och kan istället vara flexibel. Skulle inte Comviq vara något för dig så kan du enkelt byta till en annan operatör. Andra villkor gäller vid köp av mobiltelefon.

Du har också möjlighet att byta abonnemang inom Comviq direkt på ditt konto hos Comviq. Det kan vara bra om du märker att surfen tar slut varje månad och du behöver gå upp ett steg. Det går såklart bra att gå åt det andra hållet också.

Supporten

Comviq har en hjälpsida där du snabbt kan få svar på de vanligaste frågorna. De har samlat svar på frågor och om man ändå skulle behöva prata med någon så är det lätt att hitta kontaktinformation, vilket inte alltid är fallet hos företag.

Comviq erbjuder support via chatt, mail eller telefon. Deras kundtjänst har fått både ris och ros av kunder men när jag ringde och bad dem avsluta det abonnemang jag beställt för den här recensionen så blev jag vänligt bemött och abonnemanget avslutades utan problem.

Fokus på bra priser, inte funktioner

Comviq menar på att de har fokus på bra priser och inte så många funktioner. De har enklare funktioner så som WiFi-samtal men saknar istället annat som tvillingkort. Vill du surfa på din surfplatta eller till bilen så får du skaffa ytterligare ett abonnemang, ett surfabonnemang.

Om du vill köpa en mobil tillsammans med ditt abonnemang så erbjuder Comviq de senaste mobilerna på marknaden. Inte alla lågprisoperatörer gör det men här kan man få både bra pris på abonnemang och den senaste mobilen.

Täckning och hastighet

Comviq ägs av Tele2 och använder sig av deras nät. Men de lånar också nät från Telias och Telenor. Detta gör att Comviq lyckas täcka 99,9% av Sveriges befolkning men gör det samtidigt svårare att bedöma hur bra nät Comviq erbjuder. Vilket nät du går över beror på många olika faktorer, så som plats och vad du gör på telefonen.

Något som i alla fall är säkert är att det är ett bra nät. Enligt en undersökning från P3 Network analytics så kom Tele2s nät på andraplats, med Telenor på tredjeplats. En annan undersökning från Umlaut Mobile benchmark så har Tele2 bäst nät.

Comviq själva har en täckningskarta på sin hemsida där man kan gå in och se hur stor del av Sverige som täcks, och det är större delen, föga förvånande.

Med 4G hos Comviq så kan man komma upp i hastigheter på upp till 80 Mbit/s enligt deras hemsida. Jag gjorde som så att jag satte mig i bilen och åkte runt till fyra olika ställen i Uppsala, där jag bor, och körde ett test med appen Bredbandskollen för att se vilka hastigheter man kan nå med Comviq som operatör.

Testen är gjorda med en iPhone 7 som kör det iOS 13.3.1. Det ska sägas att det här är ett mycket inofficiellt test och bör ej ses som ett 100% säkert test. Det finns hundratals faktorer som spelar roll när man gör ett sådant här test och att göra samma test två gånger i rad kan ge helt olika resultat. Med det sagt, såhär blev det:

  1. Gottsunda Centrum: 22,18 Mbit/s (skärmdump)
  2. Stenhagen Centrum: 84,78 Mbit/s (skärmdump)
  3. Gamla Uppsala Food Court: 42,35 Mbit/s (skärmdump)
  4. Årsta Centrum: 90,65 Mbit/s (skärmdump)

Genomsnittet av detta är 59,99 Mbit/s vilket ska anses som väldigt bra. Som referens så rekommenderar YouTube 20 Mbit/s för att se 4K videos så har man 60 Mbit/s så ska man nog klara det mesta man är ute efter att göra.

Vill du vet hur det här resultatet står sig mot andra operatörer, så kan du se i den stora mobilabonnemangensguiden som finns på jämförmera.se. Du kan klicka här för att se den.

Slutgiltigt Omdöme

Comviq är en operatör som jag tror de flesta känner till. När jag gick i skolan så var det den mest populära operatören i min umgängeskrets. Men på senare år så har det dykt upp flera operatörer och det känns inte som att Comviq har lika mycket att erbjuda idag.

Dem är inte billigast, men erbjuder också lite mer än andra lågprisoperatörer. Surfpotten saknar tidsberäkning vilket är bra, men samtidigt kan man bara spara så mycket data man har i sitt abonnemang. Med en kombination av Tele2s och Telenors nät så finns det inget att klaga på där heller.

Slutsatsen är att om du söker en trygg operatör som funnits länge och har ett stabilt nät, så är Comviq ett bra alternativ.

Klicka här för att läsa mer på comviq.se och beställ

Gillade du vad du läst? Dela

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Scroll to Top

Den här hemsidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på sidan. Läs mer om cookies i vår integritetspolicy.