Billigast mobilabonnemang som låter dig maxa surfen

Billigast mobilabonnemang för dig är nödvändigtvis inte samma som för mig. Allt handlar om vad man är ute efter. Men i ärlighetens namn är det oftast surfen så i den här artikeln tar vi en titt på de billigaste mobilabonnemangen som ger mest surf för pengarna.

Billigast mobilabonnemang med mest surf

Letar du efter Sveriges billigaste mobilabonnemang så kan du ganska lätt hamna under 100-lappen. Du kan välja mellan flera operatörer, olika abonnemang och funktioner. Nedan hittar du tre av de billigaste mobilabonnemangen som rekommenderas av oss.

Hallon 4 GB är ett av de mest populära abonnemangen bland våra besökare och det är lätt att förstå varför. Abonnemanget kostar 99kr/mån och ger dig 4 GB surf samt fria samtal och sms. Hallon använder sig av Tres nät som är snabbt och stabilt. Hallon var den operatör som hamnade först på hastighetstestet som vi gjort tidigare.

Läs vår recension om Hallon här

Comviq Mini 3 GB är Comviqs minsta mobilabonnemang har vissa begränsningar. Det kostar 95kr/mån men det ingår bara 200 samtalsminuter och 2000 sms. Men är man en person som inte ringer så mycket eller använder sig av tjänster som Messenger, Whats Up eller liknande så spelar dessa begränsningar ingen roll. Comviq har funnits i många år och har ett bra rykte om sig.

Läs vår recension om Comviq här

Halebop Mini 2 GB är Halebops minsta mobilabonnemang kostar 99kr/mån och låter dig ringa 50 samtal och skicka 500 sms i månaden. Precis som för Comviq, så kanske det inte spelar någon roll för dig och då är Halebop Mini ett bra alternativ. Abonnemanget innehåller bara 2 GB surf men då ska det också tilläggas att Halebop har Sveriges nöjdaste kunder, 24/7 support och använder sig av Telias nät.

Läs vår recension om Halebop här

Värt att notera är att även Fello har ett abonnemang för under 100kr. I det abonnemanget så ingår fria samtal och sms men endast 2 GB surf, precis som Halebop. Men då Halebop har mer att erbjuda sina kunder så trumfar Halebop över Fello. Men föredrar man fria samtal och sms och vill ringa i Telias nät (som Fello använder) utan att betala för mycket, så kan det absolut vara ett alternativ.

Läs vår recension om Fello här

Tänk på vad mer som är viktigt hos en operatör

Något som är vanligt hos lågprisoperatörer är att det inte finns lika mycket funktioner som det ofta gör hos dyrare operatörer. Det kan handla om saker som Wifi-samtal, eSIM eller ny teknik, som 5G som nu är på väg som exempel. Men det är ofta också så att supporten är sämre än hos en dyrare operatör.

Om man jämför dem tre ovan, Hallon, Comviq och Halebop. Hallon har support via chatt, vardagar mellan 9–16 och epost med svarstid på 3–4 arbetsdagar. Comviq har

Comviq har support via chatt, vardagar och lördagar, epost med svarstid på 3–4 arbetsdagar samt via telefon.

Halebop har support via chatt dygnet runt alla dagar i veckan.

Hallon är billigast men svårast att få tag i, Comviq är lite dyrare men lättare att nå och Halebop är dyrast och ger också minst (även om det handlar om några kronor i just detta fall) men är alltid tillgängliga när det passar dig som kund.

Även om man letar efter det billigaste mobilabonnemanget så kan det vara värt att gå upp några kronor i pris för att få bättre support och funktioner. Det är en avvägning man får själv göra.

Utnyttja öppningserbjudanden från operatörer

Något som du ska hålla utkik efter om du letar efter billiga mobilabonnemang är öppningserbjudanden som operatörer ofta erbjuder nya kunder. Var inte rädd att byta operatör någon gång om året eller två då det är lätt att ta med sig sitt nummer. Ofta kan man få ta del av erbjudanden så som halva månadskostnaden de första månaderna eller mer surf en tid framöver.

 Så länge du inte köper en mobil med abonnemanget så förblir abonnemanget obundet och du kan byta när du vill. Du kan enkelt testa dig fram mellan olika operatörer för att se vilken operatör som passar dig bäst just där du bor.

Scroll to Top