Bäst mobilabonnemang för dig som…

Att hitta rätt mobilabonnemang är inte alltid lätt. Därför har vi samtal populära abonnemang som passar för just ditt behov. Åker du ofta utomlands? Kanske letar du efter ett abonnemang med mycket surf? Är support det viktigaste? Vad behovet än är så hittar du det här.

Bäst mobilabonnemang för dig som reser utomlands ofta

Om du ofta är utomlands och vill ha ett abonnemang som låter dig surfa och ringa hem utan att det kostar skjortan så har Tre något för dig. De har nämligen något som kallas för 3Världen, som ingår kostnadsfritt i deras tre största abonnemang (15 GB, 50 GB och obegränsat).

Med 3Världen kan du surfa som vanligt i över 80 länder. Det är alltså inte bara Europa vi pratar om då utan länder som USA, Turkiet, Thailand, Japan, Ryssland och många fler ingår. Självklart kan du också ringa hem till Sverige till normaltaxa när du befinner dig i någon av dessa länder.

Bäst mobilabonnemang för dig som surfar mycket

Är surf det viktigaste för dig? För de flesta är nog surf det som är viktigast idag, när många kommunicerar via appar som Messenger, Whats’s App eller Snapchat. All kommunikation via apparna går över datanätet och samtal och sms blir inte lika viktigt.

Detta vet såklart operatörerna och det finns många abonnemang som är både billiga och innehåller mycket data. Nedan så har jag listat fem abonnemang som jag rekommenderar personer som vill ha mycket data i sina abonnemang. Det är prisvärda abonnemang som ger en hel del för pengarna.

Med Hallon 100 GB så betalar du endast 3,49kr per gigabyte medan Vimla 100 GB halkar ynka öret efter med 3,50kr per gigabyte. Behöver du inte 100 GB surf så är 50 GB ett bra alternativ, men då kostar det lite mer. Hallon 50 GB kostar 5,98kr per gigabyte medan Vimla 50 GB kostar 6,40kr per gigabyte.

Såklart, om man behöver mer än 100 GB så är ju obegränsade abonnemang det bästa, och då har Tre det billigaste abonnemanget för 499kr i skrivande stund, alltså obegränsad surf för under 500-lappen. Det är Tre ensamma om idag.


HITTA OCH JÄMFÖR ÖVER 80 ABONNEMANG MED VÅR JÄMFÖRELSEGUIDE


Bäst mobilabonnemang för dig som ringer och smsar jämt

Om du ringer och smsar mycket och letar efter ett bra abonnemang för just detta så kan jag glädja dig med att du kan välja näsan vad som helst. I skrivande stund så finns det 80 abonnemang i vår jämförelseguide och 78 av dem har fria samtal och sms, och du behöver inte ens betala för mycket för dem.

Fello 2 GB är det abonnemang som du kommer absolut billigast undan med. Det ger dig fria samtal och sms för endast 95kr/mån. Fello är en lågprisoperatör som hyr in sig i ett av Sveriges bästa nät, Telia, så du kan vara säker på att du har god mottagning.

Om du behöver lite mer surf men ändå vill kunna ringa och smsa fritt så kan du kolla på Hallon 4GB eller Vimla 3 GB, som ger dig samma fördelar som Fello 2 GB fast mer surf. Du lämnar dock Telias nät, då Hallon använder sig av Tres nät och Vimla går via Telenor.

Bäst mobilabonnemang för dig som vill betala så lite som möjligt

Om pris är det viktigaste för dig så kan du vara lugn, det finns många bra abonnemang med låga priser. Du kan betala så lite som 95kr/mån för ett abonnemang och ofta rullar kampanjer som låter dig betala ännu mindre de första månaderna.

Comviq Mini 3 GB är ett av de lägst prissatta abonnemangen på endast 95kr/mån. Det finns en begränsning på 200 samtalsminuter och 2000 sms per månad dock, vilket gör abonnemanget lite begränsat.

Då kan man istället skaffa Fello 2 GB som låter dig ringa och smsa fritt, också för 95kr/mån. Här får man dock mindre surf för pengarna och det blir en kamp om vad som är viktigast för dig och vad du använder mest.

Är man beredd att betala 4kr mer så kan man skaffa Hallon 4 GB som ger dig mer surf än Comviq men alla fördelar från Fello. Du ringer och smsar fritt och har 4 GB surf för 99kr/mån.

Bäst mobilabonnemang för dig som vill ha bra support

Är support viktigt för dig så finns det egentligen bara en operatör och det är Halebop. Halebop har, enligt Svensk Kvalitetsindex, mest nöjda kunder inom telekombranschen och det har fått utmärkelsen 10 gånger på 12 år.

Tyvärr så har de inte telefonsupport, de har bara chatt. Dock så är chatten 24/7 365, något ingen annan operatör erbjuder. Du kan alltså få tag på Halebop när du själv känner att du har tid, inte när supporten har öppet.

Klicka här för att läsa mer om Halebop och deras abonnemang

Rundar av

Som du ser så finns det ett abonnemang för alla behov. Mobilabonnemang är inte längre ett tråkigt måste med dåliga villkor. De har blivit moderna och passar den moderna människan. Är det så att du fortfarande sitter med samma abonnemang som du gjorde för 15 år sedan så är det kanske dags att se över och jämföra nya abonnemang. Vem vet, kanske du kan spara en krona på köpet.

Kom ihåg att använda vår stora abonnemangsguide där du enkelt kan jämför mellan över 80 olika abonnemang. Klicka här för att jämföra mobilabonnemang nu.

Scroll to Top